www.goedvoorkinderenzorgen.nl

website van Angela van der Plas

 

 

 

 

 

 

 

 

OVER

 

 

 

 

 

Na het behalen van haar HEAO-diploma bedrijfseconomie is Angela een aantal jaren actief geweest in het bedrijfsleven. Ze was betrokken bij verschillende veranderingsprocessen en vond het steeds weer een uitdaging om alle gezichten dezelfde kant op te krijgen.

 

In 2001 heeft zij, als vrijwilligster, kennis gemaakt met het werken met jonge kinderen. De oprechtheid, nieuwsgierigheid en de enorme ontwikkeling die deze kinderen doormaken treffen haar elke keer opnieuw.

 

Via de speel-o-theek en daarna de peuterspeelzaal (beiden onderdeel van een Brede School) ging zij aan de slag in een klein kinderdagverblijf met 1 verticale groep. Om meer kennis te verwerven op pedagogisch gebied heeft zij de 2-jarige post HBO-opleiding tot Pedagogisch Coach in de Kinderopvang gevolgd. Naast veel aandacht voor de ontwikkeling van het jonge kind was er ook tijd voor het coachen (van collega's).

 

Deze kennis kwam goed van pas als teamleidster van 7 verschillende peuterspeelzalen (waarva één in een Brede School) en later als locatie-manager (ook in een Brede School)) en adjunct-directeur bij een stichting met kinderdagverblijven.

 

Het leuke van de laatste drie functies vond zij, dat zij hier haar bedrijfseconomische kennis kon combineren met haar pedagogische kennis en haar kennis van het coachen van (groepen) collega's.

 

Inmiddels is zij een nieuwe uitdaging aangegaan. Een droom verwezenlijkt en werkt zij als interim-manager, coach en adviseur kinderopvang en onderwijs. Het is een leuke sector waar veel gebeurt. Daarnaast is Angela werkzaam als auteur. In augustus 2012 is haar boek 'ABC van de kinderopvang' uitgegeven bij Reed Business.

 

Voor meer informatie klik hier

 

 

YournameCom © 2012 • Privacy Policy • Terms of Use